Ravioli de casa

de Brindusa in Paste, 7 Feb 2012 | 11921 vizualizari

 

Ravioli facuti cu ajutorul tavitei primite de la Bucataras. Tare buni si bine au iesit. Multumesc

 

INGREDIENTE

Pentru pasta

  • 300 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare

Pentru umplutura

  • 200 g carne de pui tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate (oregano, maghiran, busuioc, menta, salvie)

Pentru sosul de rosii

  • 400 ml suc de rosii facut in casa
  • 2 catei de usturoi taiati mic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli de casa:

Framanta faina cu ouale si cu praful de sare pana ce rezulta o coca. Inveleste-o in folie de plastic si las-o sa se odihneasca 1/2 de ora.

In timpul acesta pregateste umplutura. Caleste carnea in ulei cateva minute, pana ce prinde putina culoare. Amestec-o cu verdeturile italienesti si las-o la racit pe o farfurie.

Imparte coca in 3. Bucatile pe care nu le folosesti pastreaza-le in folie, ca sa nu se usuce. Intinde coca subtire fie cu sucitorul, fie cu masina de paste (la nr 2)

Presara tava de ravioli cu faina. Pune coca deasupra, apoi pune putina carne in fiecare adancitura. Apasa putin cu degetul pe fiecare. Deasupra pune alta foaie de coca. Apasa bine cu sucitorul peste ele. Desprinde-le cu grija si pune-le la uscat 30 de minute.

Pune la fiert 5 l de apa cu putina sare. Fierbe ravioli cam 5- 7 minute, pana ce devin fierti al dente.

Pentru sos incalzeste uleiul, caleste putin usturoiul (ai grija sa nu-l arzi), pune sosul de rosii si verdeturile si fierbe putin pana se leaga sosul.

Optional la servire se poate rade putin parmezan peste acesti ravioli cu sos de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ravioli al forno cu tofu, ciuperci, sos de ciuperci si gratinati cu cascaval – Atlas Chromo Marcato- reteta video